Beheer van boom en tuin

Boomverzorging

Meeuwsen B&T is gespecialiseerd in het aanplanten, verplanten, onderhouden en verwijderen van bomen. Door ervaring en toepassing van huidige technieken kunnen wij elke klus klaren. Onze expertise rijkt van aanplant tot de oudste bomen. Door een enorme passie zijn we gedreven om het beste uit iedere opdracht te halen. Heeft u een probleem of vraag met betrekking tot bomen, twijfel dan niet om contact op te nemen.

Neem contact op

Hoogtewerkzaamheden Hoogtewerkzaamheden Snoeien van een es

Boom kappen

Er zijn meerdere redenen om over te gaan tot het kappen van een boom. In sommige gevallen is de boom te groot geworden voor de tuin of heeft de boom aantastingen waardoor deze gevaarlijk wordt. Meeuwsen B&T beschikt over goede kennis en technieken waardoor het mogelijk is om bomen te verwijderen van elk formaat, op iedere locatie.

Het rooien van bomen is een laatste middel. In veel gevallen zijn er goede alternatieven mogelijk die leiden tot een duurzaam behoud van de boom.

Vellen acacia velwerkzaamheden Verwijderen van een acacia boom

Groeiplaats verbetering

Veel ziekte- en schadegevallen bij bomen zijn te verwijten aan een slechte of verkeerd beheerde groeiplaats. De basis van een gezonde boom begint bij de wortels. Meeuwsen B&T kan u adviseren over het verbeteren van de huidige groeiplaats zodat de boom vaak nog jaren mee kan.

Mulchlaag aanbrengen onder oude eikenbomen Aanbrengen mulchlaag Voor voedingsstoffen en verreiking van de bodem

Snoeien

Een van de manieren om bomen aan te passen aan hun omgeving is snoeien. Bij snoeien is het belangrijk dat iedere soort in de juiste periode wordt gesnoeid om blijvende schade aan de boom te voorkomen. Omdat wij gespecialiseerd zijn in het klimmen en werken met hoogwerkers kunnen we iedere tak bereiken. Ook takken boven huizen of breekbare objecten kunnen op een veilige manier worden verwijderd. Naast grote bomen snoeien we ook hagen, fruit en vormbomen.

Snoeiwerkzaamheden op hoogte Snoeiwerkzaamheden Snoeiwerk op hoogte

Kroonverankering

In de praktijk komen we vaak bomen tegen met slechte takaanhechtingen. Om uitbreken te voorkomen kunnen we deze takken zekerebn met een stormanker. Deze wordt op hoogte aangebracht en zorgt voor een veilige oplossing om takbreuk en schade te voorkomen.

Veteranen boom eik Oude eik Uitgebroken tak

Boomstronk verwijderen

Na het vellen van een boom blijft er altijd nog een wortelkluit over. Meeuwsen B&T kan u helpen deze op een goede manier te verwijderen.

Boomstronk verwijderen Boomstronk verwijderen Verwijderen met een minigraver